AJÁNLÓ
 
08:00
2014. 03. 29.
Elérkezett az utolsó hét a felkészülésben. Már csak pár nap és Egy hét múlva Vivicittá. Az...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 03. 29.
Azt hiszem kezd elérkezni az a pont az életemben, hogy hiányzik a mozgás. Nagyon rég éreztem már...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 03. 29.
Sziasztok!  Hihetetlen milyen sűrű heteim vannak mostanában, de nagyon élvezem. Ezen a héten...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 03. 29.
Megint szerencsém volt ellátogatni az OETI-be, ahol ismét nagyon sok hasznos tanácsot kaptam, hogy...
A bejegyzés folyatódik
 
08:00
2014. 03. 29.
Elindult a várva várt felkészülés. Sajnos még mindig nem futhatok, no de sebaj, úszom helyette...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Római vakáció

29
márc.

Két héttel a Vivicittá előtt volt alkalmam kipróbálni magamat egy futóversenyen. Több barátunkkal együtt elutaztunk a római maratoni futóversenyre. Ez volt az első alkalom, hogy beneveztem egy ilyen sporteseményre. Volt nevezési díj, kaptam rajtszámot is, csak a távot nem tudtam lefutni. Sajnos Olaszországban az a szokás, hogy ezt az 5 km-ert nem nagyon veszik komolyan. Ez azt jelenti, hogy bárki nevezhet erre a távra, akár futva szeretné teljesíteni, akár gyalog. A nevezési díj ellenére boldog boldogtalant beengedtek a pályára, hogy nem csak a lassú futókat hanem még a gyaloglókat és a nézelődő túristákat is kerülgetni kellett. Egy városnéző gyalogtúra kerekedett a meghírdetett 5 km-es futóversenyből. Nagyon csalódott voltam, hiszen ez lett volna az első ilyen megmérettetésem. 

Aztán az élet másként hozta…..
Tamás a férjem indult a maratoni távon, és a 34-dik kilométerénél tudtuk meg, (ez egy előre megbeszélt találkozási pont volt), hogy nagyon magasra szökött a pulzusa, és már-már feladni látszott. Akkor jött az isteni szikra, hogy beszököm hozzá a pályára és kísérem egy darabon, hátha sikerül lelket öntenem belé, vagy csak egy kicsit elterelni a figyelmét. Aztán úgy hozta a helyzet, hogy az utolsó 8 km-en vele maradtam, csak az éremosztó helyen tereltek le a pályáról. De ezután is utána szöktem, úgyhogy a cél utáni levezető métereket együtt tehettük meg:) Fantasztikus élmény volt!

Volt még egy kalandunk hazaindulás előtt.
Most már tudom, hogy sokmindenkivel megesik itt Rómában, hogy zsebtolvajok kirabolják. Hát sikerült nekem is díszíteni a népesek táborát. Mindez a repülő indulása előtt 3 órával történt. Egy 15 év körüli lány elkezdett betuszkolni minket a metróba, mintha attól tartana, hogy nem fér fel, majd mielőtt becsukódtak volna az ajtók, kiugrott a peronra. Ettől lett gyanús számomra. Rögtön a táskámhoz kaptam, ami addigra nyitva volt, és persze hiányzott belőle a pénztárcám. De a metro sajnos elindult, leszállni már nem tudtunk. A következő megállónál átszáltunk a másik irányba tartó metróra, és visszamentünk a helyszínre. Mi a nővéremmel a szemetesládákat vizslattuk, hátha bennük landolt a pénztárcám benne az irataimmal. Eközben Tamás visszament arra a helyre, ahol felszáltunk. És láss csodát, a mi kis tolvajunk épp ott szállt fel a következő metróra. Tamás utána iramodott és elkapta őt. A lány annyira megijedt tőle, hogy hiánytalanul visszaadta a tárcámat. Közben egy nyomozónő is volt a metrón, így a lány rendőrkézre került.
Tamás talpraesettségének és szemfülességének köszönhetően haza tudtunk jönni Magyarországra. Azt hiszem ez az utazás életre szóló emlékekkel gazdagított!



Követők

Mengyán Eszter albertkinga akinga Daniella új élete

Facebook

Hirdetés