AJÁNLÓ
 
00:20
2014. 04. 07.
Két héttel a Vivicittá előtt volt alkalmam kipróbálni magamat egy futóversenyen. Több barátunkkal...
A bejegyzés folyatódik
 
00:20
2014. 04. 07.
Azt hiszem kezd elérkezni az a pont az életemben, hogy hiányzik a mozgás. Nagyon rég éreztem már...
A bejegyzés folyatódik
 
00:20
2014. 04. 07.
Sziasztok!  Hihetetlen milyen sűrű heteim vannak mostanában, de nagyon élvezem. Ezen a héten...
A bejegyzés folyatódik
 
00:20
2014. 04. 07.
Megint szerencsém volt ellátogatni az OETI-be, ahol ismét nagyon sok hasznos tanácsot kaptam, hogy...
A bejegyzés folyatódik
 
00:20
2014. 04. 07.
Elindult a várva várt felkészülés. Sajnos még mindig nem futhatok, no de sebaj, úszom helyette...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az utolsó hét

07
ápr.

Elérkezett az utolsó hét a felkészülésben. Már csak pár nap és Egy hét múlva Vivicittá.
Az utolsó előtti hetet még ki szerettem volna használni, hogy megemelem az edzések számát, de sajnos nem így sikerült, lebetegedtem. Remélem a vasárnapi teljesítményemre ez nem lesz hatással.
A múlt szombati közös futás véleményem szerint nagyon jól sikerült. Nem gondoltam volna, hogy ennyi ember el fog jönni, s megtisztel a jelenlétével :)  Először az Margitszigeti atlétikai pályán futottunk 5 kört, aztán akinek volt kedve, az jöhetett egy szigetkörre is. Nagyon jól esett, köszönöm neketek, és remélem, hogy mindenki számára hasznos volt, vagy legalábbis jól érezte magát, és kocogott egy jót.

Ért egy másik felemelő megtiszteltetés is szombaton. Dr Szócska Miklós egyészségügyért felelős államtitkárt nekem adta át először az új típusú mammográfiás behívót. Ezzel a "tekerccsel" fogom lefutni a Vivicittát, hogy demonstráljam annak a jelentőségét, hogy igenis vegyük komolyan, és tegyünk eleget a felhívásnak.

Ezen a papíron, amit a 45 és 65 év közötti nők fognak kapni, már részletezve van az önvizsgálat is piktogramokkal, és szerepel rajta lakcímhez tartozó intézmény is, ahol elvégzik az szükséges vizsgálatot.
Engem sajnos elszomorít az a tény, hogy csak a 45 és 65 év közötti nők kapnak ilyen behívót. Én is csak 35 éves voltam, amikor a csomót találtam a mellemben, és nem én vagyok a legfiatalabb, aki ilyen betegségben szenved. Sajnos egyre fiatalabb korosztálynál is tapasztalható daganatos megbetegedés.
Hallottam már olyan történetet az ismeretségi körömből, hogy épp egy szakavatott ismerőse beszélte le az illetőt a mammográfiás vizsgálatról, mondván, hogy fiatal…
Így szeretném most megragadni az alkalmat, és felhívni a fiatalabb korosztály figyelmét, hogy vegyék komolyan az önvizsgálatot, és ne hagyják magukat lebeszélni és eltéríteni a mammográfiás  vagy ultrahangos vizsgálatoktól.

Köszönöm figyelmeteket!



Követők

Mengyán Eszter albertkinga akinga Daniella új élete

Facebook

Hirdetés