Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Üdvözöllek a blogomon!

08
feb.

Albert Kinga vagyok és célul tűztem ki, hogy egy kemoterápia és egy sugárkezelés után idén lefutom a Telekom Vivicitta egyik távját. Hogy pontosan melyiket? Az maradjon meglepetés.

Ahhoz, hogy ez a vágyam valóra váljon, tavaly jelentkeztem a "Kezd új életet a Life.hu-val” felhívásra a Life.hu oldalon. Az a megtiszteltetés ért, hogy kiválasztottak, ami azt jelenti, hogy segíteni fognak nekem mindenben, ami az álmomhoz kell.

Csatlakozz hozzám, és kövesd a blogomat, ha hasonló terveid vannak, de nem tudod, hogyan készülj, vagy ha te is éppen betegségből épülsz fel, vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy, hogy milyen kalandokon megyek keresztül.

Picit ugorjunk vissza az időben!

Gyerekként igen mozgékony voltam édesanyám beszámolója alapján, egy igazi sajtkukac. Kamasz koromban kezdtem el komolyan sportolni, NB1-ben  röplabdázni. Nem tudom ki emlékszik még a Spartacus egyesületre, ahol Egérke is úszott. Őt minden nap láthattam edzésre menet, még néha integettem is neki.

Sportkarrierem kb. 10 évig tartott, több egyesületet megjártam, még egyszer a válogatottba is bekerültem. Ezt követte sok évig kihagyás… (néha egy-egy strandröplabda versenyt leszámítva).

Aztán jöttek az ikrek és sajnos hamarosan a kegyetlen tény, hogy rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak a mellemben. Sokan kérdezik tőlem, hogy mit él át ilyenkor az ember. Elhatároztam, jöhet bármi is, én fityiszt fogok mutatni a halálnak. Ha kemoterápia, ha sugárkezelés, ha hormonkezelés kell, akkor is végig csinálom, de tudtam, hogy ez önmagában még nem elég. Azt gondoltam, hogy ez egy figyelmeztetés, egy lehetőség az élettől, hogy változtassak. Hogy valamit nem jól csináltam, vagy gondoltam. Tehát teljes életmódváltásnak kell következnie. 

A lelki dolgokhoz, a dolgok helyére pakolásához egyedül rám, és egy pszichológusra volt szükség, no de a fizikai és egyéb életmódváltáshoz már jóval több segítségre szorultam. Sajnos hazánkban nem található olyan centrum, ami az utógondozással, a terápiát leküzdő és átvészelő betegek utókezelésével, tanácsadásával foglalkozna. Ahol lenne táplálkozási tanácsadó, onkopszichológus, pszichiáter, életmódtanácsadó és még sorolhatnám azokat a szakembereket, akikre szükség lenne ahhoz, hogy az ember egészséges maradhasson, és enyhíthesse a kezelések mellékhatásait.

Én szerencsés vagyok, hiszen a life.hu mindezt biztosítja számomra. Dietetikusok fogják megmondani nekem, hogy mit egyek, hogyan főzzek úgy, hogy az mind a gyermekeimnek, mind a férjemnek jó legyen - hogy ne kelljen egyszerre három félét főznöm :).

Az edzésemet szakértők kísérik figyelemmel, Kropkó Péter és Gajdos Tamás, akik edzéstervet is készítettek számomra.

Kezdésnek átestem egy teljes állapotfelmérésen az OÉTI-ben és a Fájdalom Ambulancián. A Jónő team is kezelésbe vett az elmúlt hét során. Lett szép körmöm, és megvolt az első birkanyírás is. A hajam sajnos még foltokban nő a kemoterápia mellékhatásaként, de azt mesélik, hogy dúsabb lesz, mint előtte volt. 

Az alapozó edzések már nagyban folynak, sajnos lett egy kis sérülésem, ínhüvelygyulladást diagnosztizáltak a bal térdemben (hát igen, ilyen kis gyenge vagyok, meg kell erősödnie a combomnak), de a Fájdalom Ambulancián kezelésbe vettek. Már nem sokat kell várnom, és újra futhatok. Addig is minden nap úszás!

Ha van kedved, tarts velem!

Követők

Mengyán Eszter albertkinga akinga Daniella új élete

Facebook

Hirdetés